Miejsce stworzone z pasji do podróży różnorodnej kuchni świata, w którym pragniemy inspirować, bawić i jednoczyć ludzi wokół stołu. Nazwa Hewelke nawiązuje do barwnej i nietuzinkowej postaci Jana Heweliusza, który nieustannie przypomina nam jak wiele jest do odkrycia. Za dnia – przedsiębiorca, rzemieślnik, artysta, sąsiad, Hewelke czyli jeden z nas, a w nocy – astronom, podróżnik, odkrywca “sięgający gwiazd”.
Koncept Hewelke Restaurant & Bakery to połączenie tradycji kulinarnych z różnych części świata z piekarnią rodem z francuskiej boulangerie – z najlepszym pieczywem tworzonym na miejscu, autorskimi wypiekami oraz oryginalnymi wyrobami cukierniczymi i własnymi przetworami.
zobacz menuMenu restauracji odwołuje się do sztuki i tradycji kulinarnej na świecie. Szefowie kuchni z Marcinem Popielarzem na czele stworzyli nowe kompozycje według swojego pomysłu, które stanowią zaproszenie do podróży pełnej smaku, zapachu i koloru.
Po koncepcie fine diningowego Białego Królika, regionalnego, kaszubskiego Biôłego Trusa, przyszedł czas na restaurację Hewelke nawiązującą do tradycji francuskiego bistro, gdzie można zjeść szybko, smacznie i wysoce satysfakcjonująco.
Rozgość się u Hewelke. Zapraszamy!
Zobacz menuW Hewelke Bakery można nabyć nie tylko nasze pieczywo, ale i autorskie receptury – słodycze oraz przetwory roślinne Marcina Popielarza ambasadora projektu RoślinnieJemy.
Różnorodny wybór asortymentu pozwoli Wam zabrać do domu to, co uważacie za najlepsze.
Do zobaczenia na miejscu!
więcejZastanawialiście się, co się dzieje, zanim zamówione przez Was danie trafia na stół? Jak to jest, że różne dania pojawiają się przed Wami w tym samym czasie, nadal ciepłe i smakowite? Jak wygląda praca od/na kuchni?
Doskonale się składa, w Hewelke będziecie mogli to wszystko podpatrzeć, a także zadać nurtujące Was pytania 🙂
Stworzyliśmy tu przestrzeń, w której granica miedzy Gościem, a kucharzem jest prawie niewidoczna. To miejsce, które pokazuje, że gotowanie to przede wszystkim emocje i relacje.
Rezerwując chef’s table, możecie szykować się przede wszystkim na niepowtarzalne doświadczenie i to dosłownie – za każdym razem liczcie się z nieco innym składem na kuchni, a, co za tym idzie, reakcjami i wrażeniami. To co się nie zmieni, to Wasze zadowolenie z obsługi, kontaktu oraz oczywiście dań!
skontaktuj się z nami